پرسش: منظور از تنبیه زنان در قرآن کریم چیست؟
قبل از جواب مفصل باید بگم که در اسلام تنبیه کلا توصیه نشده است و هرجا هم صحبتی از تنبیه وضرب شده است حرف از چوب مسواک ومانند آن است.
در روایتی داریم که زدن زنان (ضرب) اونم در مواقعی که واقعا لازم باشه با سختگیری در پوشاک وخوراک است.
به هرحال این هم جواب مفصل :
آیه نشوز كدام آیه است؟ آیا تنبیه زنان توسط مردان با كرامت انسانی سازگار است؟درباره زنان ناشزه به شوهران اجازه داده شده است كه با مراعات احتیاط آنان را تنبیه كنند.
میفرماید: «وَ الّلاتی تَخافُون نُشُوزهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَ اهْجُرُوهُنَّ فِی المَضاجِعِ وَ اضْرِبُوهُنَّ فَاِنَ أَطَعْنَكُمْ فَلا تَبْغُوا عَلَیْهِنَّ سَبیلاً» نساء/34 [آن دسته از زنان را كه از طغیان و مخالفتشان بیم دارید، پند و اندرز دهید و (اگر مؤثر واقع نشد) در بستر از آنها دوری كنید، و (اگر آن هم مؤثر نشد و راهی جز شدت عمل نبود) آنها را تنبیه نمایید، اگر از شما پیروی كردند به آنها تعدی نكنید.]
منظور از زنان ناشزه آنهایی هستند كه از انجام وظایف زناشویی سرباز میزنند و نشانه های مختلف ناسازگاری در آنها ظاهر میشود.
در آیه فوق سه نوع تعزیر برای چنین زنانی در نظر گرفته شده است:
اول: پند و اندرز
دوم: كناره گیری از آنان
سوم: تنبیه بدنی و
هر یك از این مراحل سه گانه در صورتی است كه مرحلة قبل مؤثّر واقع نشود.
و از اینجا جواب سؤالی كه هنگام طرح این آیه در اذهان بسیاری مطرح میشود و آن اینكه چگونه ممكن است اسلام به مردان اجازه دهد كه در مورد زنان متوسل به تنبیه بدنی شوند و آنان را بزنند، در حالی كه این امر با كرامت انسان مخصوصاً انسانی كه شریك زندگی اوست هماهنگ نیست، روشن میشود زیرا :
اولاً: منظور از ضرب و تنبیه بدنی در اینجا این نیست كه شلاق بردارد و گوشت و پوست را باهم مخلوط كند و یا سیلی بر صورتش بنوازد و سیاه و كبود كند، چراكه هیچ یك از اینها در شرع اسلام جایز نیست و حتی دیه دارد.
منظور تنبیه ملایمی است كه نه سبب جراحت گردد و نه سرخ و سیاه و كبود كند، تا آنجا كه جمعی از مفسّران در توضیح آیه گفتهاند چیزی مانند زدن روی دستها با چوب مسواك! و یا تنبیهی شبیه آنكه او را كمی ناراحت سازد، ولی شدید نباشد و مجروح نكند.
به گزارش خبر فوری به نقل از خبرگزاری رویترز، در این بیانیه سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان همچنین اعلام کردند که بر اهمیت کاستن از تنشها در عراق و ایران و عزم خود برای مبارزه با داعش تاکید میکنند.
در این بیانیه آمده است: «ما بر تعهد خودمان در ادامه مبارزه با گروه داعش که یک اولویت است تاکید میکنیم. این ضروری است که ما ائتلاف مربوط به آن را حفظ کنیم. از مقامهای عراق میخواهیم به روند تامین پشتیبانی لازم از این ائتلاف ادامه دهند.
این سه کشور همچنین اعلام کردند: «ما آماده ادامه مذاکرات با همه طرفها به منظور مشارکت در کاستن از تنشها و برقراری مجدد ثبات در منطقه هستیم».
بر اساس این گزارش، شنبه شب ایران اعلام کرد که دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه برای خود قائل نیست.