در اين روزها که بيماري واگيردار شيوع پیداکرده و مردم نيازمند مواد و کالاي بهداشتي هستند؛ اگر باخبر شويم يک نفر اين کالاهاي موردنیاز مردم را احتکار کرده چه وظیفهای داريم آيا بايد بهمراتب قانوني اطلاع بدهيم؟ اگر کسي احتکار نکرده ولي از قيمت واقعي آن بيشتر میفروشد و گرانفروشی میکند وظيفه ما چيست؟ اطلاع بدهيم؟ تذکر بدهيم يا ...
پاسخ اجمالی:
برخورد با احتکار و گرانفروشی در سطح عموم جامعه نیازمند توجه به برخی آداب است؛اگر کسي در مورد برخي افراد اطلاع دارد که قصد دارند نظم جامعه را به هم بزنند يا سلامت جامعه را به خطر بيندازند، لازم است بااحساس وظيفه و تکليف، به مراکز مربوطه اطلاع دهند البته قبل از آن بايد از باب تذکر، گرچه تذکر غيرمستقيم، آنها را نسبت به اين کار، آگاه کرد و اگر اثر نکرد، از طريق قانون اقدام کرد. در این مرحله نیز نسبت به میزانِ آنچه احتکار شده است میتوان تشخیص داد که آیا این از مواردی است که برای مدیریت بازار انبارشده بوده یا از روی سودجویی است.
موضوعات مرتبط: شبهات
برچسبها: احتکار، غيبت، گرانفروشي، امربهمعروف، نهي از منکر
جایگزینی شرکت در مراسم تدفین و ختم اموات
آيا با توجه به شرايط بحراني بايد در مراسم تشييع، تدفين و ختم شرکت کرد؟ چگونه تسلي خاطر بازماندگان باشيم و تسليت بگوييم؟
پاسخ اجمالی:
آنچه همه عاقلان بدان معتقدند عبارت است از «وجوب دفع ضرر محتمل»،و دفع ضرر محتمل هم بدین معناست که لازم است بهطورجدی نسبت به رعايت توصيههاي بهداشتي اهتمام شود، یعنی انسان عاقل بهدوراز تعصبات و تشریفات پای دستورات اهل علم و فن بنشیند؛ لذا عدم رعايت توصيه و تجويز کارشناسان در شرایط موجود نافرماني از خدا و عقل بهحساب میآید. اطاعت از تشخيص کارشناسان بهداشتي و صالح بیغرض، مانند فتواي فقيهان صاحب صلاحيت، لازم است. همان قانون عقلي و عقلايي که تقليد از مجتهد را بهعنوان متخصص در احکام شرع واجب شرعي ميکند، التزام به نظر متخصصان و کارشناسان امور درماني و بهداشتي را واجب ميدارد.
موضوعات مرتبط: شبهات
برچسبها: تشییعجنازه/بيماري مسري/تکريم مؤمن
مصافحه و روبوسی در ایام فراگیری بیماری مسری
حکم مصافحه، معانقه و روبوسي در شرايط بیماریهای مسري ازنظر اخلاقي چگونه است؟ آيا در اين شرايط هم بايد دعوت مؤمن را اجابت کرد؟ غذا خوردن در مهمانیها چه حکمي دارد؟
پاسخ اجمالی:
عقل در شرایط بحرانی بهترین راهنمای انسان است و ميگويد که دفع ضرر محتمل قابلاعتنا، واجب است و قطعاً مصلحت حفظ سلامت مهمتر است؛ چراکه اصولاً حفظ جان و سلامت آن در رأس مصالح است لذا اينگونه کارها اگر به تشخيص کارشناسان باعث شيوع شود و خطر جاني در پي داشته باشد ممنوع است و بايد فعلاً کارهاي مستحبي را کنار گذاشت و به فکر سلامتي بود.
موضوعات مرتبط: شبهات
برچسبها: مصافحه، معانقه، اجابت دعوت مؤمن، بيماريها مسري
جوکهای جدید و با حال (4)
مطالب طنز و خنده دار
تست شخصیت برای وام
طرف میره وام بگیره دو تا سوال ازش میکنن
۱) وقت شام که گرسنه هستی سفره رو تو میندازی یا خانمت؟
میگه: خودم!
۲) تموم که میشه کی جمع میکنه؟
میگه: خودش!
وام به شما تعلق نمیگیره
چون خرت که از پل بگذره قسطاتو
نمیدی!!!
موضوعات مرتبط: خنده های حلال
برچسبها: خنده های حلال
جوکهای خنده دار و جدید خانه تکانی
جوک خنده دار خانه تکانی
چرا خانه تکانی را مردها باید انجام دهند؟
.
.
طبق تحقیقات؛ خطر تمیز کردن خانه با استفاده از مواد پاک کننده برای ریه زنان به اندازه کشیدن روزی 20 نخ سیگار است اما تاثیری بر ریه مردان ندارد...
قابل توجه آقایون فراری از خونه تکونی، به فکر سلامتی همسرتون باشید
موضوعات مرتبط: خنده های حلال
برچسبها: خنده های حلال
جدیدترین و خفن ترین جوک های خنده دار (5)
جدید ترین جوک های خنده دار
تو خیابون یه آقایی کنار سطل آشغال ایستاده بود به گربهش میگفت بیا بریم خونه عزیزم، آشغال نخور بریم خونه بهت گوشت
میدم
اینو که شنیدم یهو برگشتم سمتش، زل زده بودم بهش. مرده گفت چیه؟ گفتم میووو
موضوعات مرتبط: خنده های حلال
برچسبها: خنده های حلال
با ورود ماهواره به منازل، حریمها شکسته شده است
یک کارشناس مسایل دینی گفت: برنامههای ماهوارهای قدرت تفکر را از انسان گرفته و به سوی مسایل مجازی سوق میدهد.
حجتالاسلام سعید احمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه زنجان، تصریح کرد: متاسفانه با اندکی دقت، ملاحظه میشود، برنامههای تلویزیونی و رادیویی یکی از تاثیرگذارترین مسایل در اعضای خانوادهها است، به طوری که خانوادهها به جای این که از همدیگر تاثیر بپذیرند به سراغ این برنامهها میروند.
موضوعات مرتبط: هشدار
برچسبها: آسیب های ماهواره ،ماهواره
آسیب های ماهواره بر خانواده ( چندین مقاله و سخنرانی مفید ) قسمت اول
ورود ماهواره به خانه سپردن تربیت فرزندان به افراد بی تربیت است
موضوعات مرتبط: هشدار
برچسبها: هشدار
محرم و نامحرم؛ لطفا مرزها را رعایت کنید!!
دختری حدود 20 ساله در دانشگاه به برای مشاوره به من مراجعه کرده بود و میگفت: "من عاشق شدهام!"
گفتم: "عاشق چه کسی؟ گفت: "عاشق شوهر خاله ام شده ام! و این صرفا یک عشق ظاهری و قلبی نیست بلکه قضیه ازدواج در میان است!
موضوعات مرتبط: هشدار
برچسبها: عاشقانه، محرم و نا محرم
گفتگو با دختر دستفروش خیابانهای تهران
دختر جوانی که در خیابان انقلاب برای تامین هزینههای زندگی دستفروشی میکرد، دقایقی بر روی ایستگاه BRT سرگذشتش را از آنجایی که پسر عمویش به خواستگاریش آمد تا زمانی که از خانه فرار کرد و به جایی رسید که در 48 ساعت با خوردن...
"حراج شد 5 هزار تومان"، این جملهای بود که ذهن من را مشغول کرد باعث شد سوژه گزارش امشب رقم بخورد.
موضوعات مرتبط: هشدار
برچسبها: دختران فراری
باور مهدوی در کلام رضوی (علیه السلام)

موضوعات مرتبط: منبر ووعظ
برچسبها: امام رضا (علیه السلام)
پیام امام رضا (علیه السلام) از طریق حضرت عبدالعظیم حسنی
موضوعات مرتبط: منبر ووعظ
برچسبها: عبدالعظیم حسنی ،امام رضا (علیه السلام)
اخلاق معاشرت امام رضا(علیه السلام)
نویسنده:جواد محدثی
اخلاق معاشرت امام رضا(علیه السلام)
نمونههایی از سیره اخلاقی امام رضا (علیه السلام) که میتواند برای همگان به صورت یک «الگو» باشد را در اینجا بیان می کنیم.
درباره اوصاف اخلاقی ایشان، ابراهیم بن عباس چنین گفت:
«هرگز ندیدم امام رضا علیه السلام به کسی یک کلمه جفا کند، و ندیدم که سخن شخصی را قطع کند تا سخن او به آخر می رسید، و ندیدم که حاجتمندی را در حد امکان، رد نماید.
مروری به این نمونهها، سندی بر تجسّم آن فضایل را در شخصیت علی بن موسی الرضا نشان میدهد:
احترام به کرامت انسان
در نگاه مکتب، انسان شرافت خاص دارد. حرمت نهادن به جایگاه والای انسان در سیره اولیای الهی جایگاه خاص دارد. نمونههایی از سیره حضرت رضا علیه السلام که این جایگاه را نشان میدهد
مردی از اهالی بلخ میگوید:
در سفر امام رضا به خراسان همراهش بودم. روزی سفره غذا طلبید و همه خدمتکاران و غلامان را بر سر سفره نشاند. گفتم: جانم به فدایت، کاش برای اینان سفرهای جداگانه قرار میدادی! فرمود: دست بردار! خدا یکی است، پدر و مادر همه نیز یکی است، پاداش قیامت هم بسته به اعمال است.(1)
مهمان امام :
شبی کسی مهمان حضرت رضا علیه السلام بود و مشغول صحبت بودند که چراغ، خراب و خاموش شد. آن مرد دست دراز کرد که چراغ را درست کند، حضرت نگذاشت و خودش به اصلاح چراغ پرداخت، سپس فرمود: ما قومی هستیم که از مهمان خود کار نمی کشیم.(2)
پرسش از امام:
روزی در مجلس حضرت رضا علیه السلام که جمع بسیاری بودند و از حلال و حرام و مسائل دیگر میپرسیدند، مردی وارد شد و خود را از دوستان آن حضرت و پدرانش معرفی کرد و اظهار داشت که در بازگشت از حج، نفقه و پولش را گم کرده است و درخواست کمک کرد. پس از رفتن مردم و خلوت شدن مجلس، حضرت به اندرون رفت و پس از مدتی پشت درآمد و دستش را از بالای در بیرون آورد و پرسید: آن مرد خراسانی کجاست؟ گفت: من همینجایم. حضرت دویست دینار به او داد. پس از رفتن وی، یکی از حاضران پرسید:
ای پسر پیامبر! با آنکه هدیه شما زیاد بود، چرا خود را از او پنهان داشتید؟ فرمود: از ترس اینکه مبادا خفّت و خواری سؤال را در چهرهاش ببینم!(3)
و اینگونه آبروی اشخاص را نزد دیگران حفظ میکرد تا آسیبی به شخصیت و کرامت آنان وارد نشود.
ابراهیم بن عباس نقل میکند:
هرگز ندیدم حضرت رضا علیه السلام در کلامش به احدی جفا کند. هیچ وقت سخن کسی را قطع نمیکرد، تا او از کلام خود فارغ شود. هرگز پیش همنشینان پای خود را دراز نمیکرد، تکیه نمیداد، غلامان و خدمتکاران را ناسزا نمیگفت.(4)
گاهی هر سه روز یک بار ختم قرآن میکرد و میفرمود: اگر بخواهم میتوانم در مدّتی کمتر ختم کنم، ولی از هیچ آیهای نمیگذرم مگر اینکه میاندیشم کجا و درباره چه چیزی نازل شده است.(5)
نماز شب و نماز شفع و وتر و نافله صبح را هیچ وقت چه در سفر و در چه در حضر ترک نمیکرد.(6)
اخلاق معاشرت
شیوه برخورد مناسب با مردم و داشتن حسن خلق و ادب و احترام و تواضع، از نقاط قوّت و الهام بخش در زندگی معصومین است. در اینجا نمونههایی سازنده و تربیتی از سلوک آن حضرت با دیگران آورده ایم:
ابراهیم بن عباس میگوید:
هرگز ندیدم که حضرت در گفتارش به کسی جفا کند یا حرف کسی را قطع نماید. در حدّ توان حاجت نیازمند را بر میآورد، خنده بلند و صدادار نمیکرد بلکه لبخند میزد، کار نیک و صدقه پنهانی بخصوص در شبهای تاریک زیاد انجام میداد.(7)
امام در حمام:
روزی وارد حمام شد. یکی از مردم که آن حضرت را نمیشناخت، از او خواست که بر او کیسه بکشد. حضرت رضا علیه السلام نیز پذیرفت و مشغول کیسه کشیدن او شد. مردم آن شخص را متوجه ساختند که این مرد، علی بن موسی الرضا علیه السلام است. شروع کرد به عذرخواهی. اما حضرت کار خود را ادامه میداد و او را دلداری میداد تا ناراحت نباشد.(8)
نظارت بر کار خادمان:
بر کار خادمان خویش نظارت داشت و اگر خلافی میدید، مشفقانه تذکّر میداد. روزی یکی از غلامان میوهای را ناقص خورد و به دور انداخت. حضرت فرمود: سبحان الله! اگر شما از آن بینیازید، کسانی هستند که به آن محتاجند. آن را به کسی بدهید که نیازمند آن است.(9)
مزد کارگر:
یک بار هم هنگام غروب، در میان غلامانش که کار میکردند، سیاه پوستی را دید که به کار مشغول است. پرسید: او کیست؟ گفتند: ما را کمک میکند، ما هم در آخر کار چیزی به او میدهیم. پرسید:آیا اجرت و مزد او را معین کردهاید؟ گفتند: نه، هرچه بدهیم راضی میشود. حضرت با عتاب و عصبانیت فرمود: بارها گفتهام وقتی کسی را به کار میگیرید، قبل مزد و اجرت او را معین کنید و اگر چنین نکنید، سه برابر حقش هم به او بدهید، خیال میکند که کم دادهاید.(10)
اخلاق امام:
اخلاق والای آن حضرت سرشار از بزرگواری و کرامت بود. میفرمود: ما خاندان «عفو» را از آل یعقوب به ارث بردهایم، «شکر» را از آل داود و «صبر» را از آل ایوب.(11)
هیبت امام:
یکی از هاشمیان به نام علی بن عبدالله، خیلی دوست داشت خدمت حضرت برسد و به حضورش سلام عرض کند. اما هیبت و عظمت آن حضرت، سبب میشد اقدام نکند. یک بار حضرت رضا علیه السلام مختصر کسالتی داشت و مردم به عیادتش میرفتند. به علی بن عبدالله گفتند: اگر قصد دیدار و تشرّف داری، اکنون فرصت مناسبی است. وی به عیادت آن حضرت رفت. امام رضا علیه السلام خیلی به او احترام و ملاطفت کرد و خوشحالش نمود. چند وقت پس از آن، علی بن عبدالله مریض شد، حضرت رضا علیه السلام به عیادت او رفت و آن قدر نشست تا افرادی که در خانه او بودند خارج شدند.(12) و این نهایت ادب و لطف و تکریم او را میرساند.
افتخار بندگی:
روزی مأمون به آن حضرت گفت: من فضیلت و علم و پارسایی و عبادت تو را میدانم و تو را به خلافت شایستهتر میشناسم. حضرت فرمود: افتخارم بندگی در آستان خداست، با زهد و پارسایی امید نجات از شرّ دنیا را دارم و با پرهیز از حرامها به کامیابی و فوز اخروی امید وارم و با تواضع در دنیا، امید به رفعت و بزرگی نزد خداوند دارم.(13)
خادم او یاسر نقل میکند:
وقتی حضرت رضا علیه السلام تنها بود (و دور از برنامههای حکومتی و تشریفات) همه همراهان و اطرافیان را از کوچک و بزرگ، دور خود جمع میکرد، با آنان حرف میزد و با ایشان انس میگرفت و همدم آنان میشد و هنگام غذا نیز همه آنان را از کوچک و بزرگ، حتی کار پردازخانه و حجامت کننده و... را هم صدا میکرد و با خودش سر سفره مینشاند و باهم غذا میخوردند.(14)
مهمان امام:
به مهمان خویش بسیار عنایت داشت و خدمت میکرد. یکی از اصحابش به نام محمد بن عبیدالله قمی میگوید:
در خدمت حضرت بودم، بسیار تشنهام بود، ولی نمیخواستم که از آن حضرت آب بطلبم. حضرت خودش آب طلبید و کمی نوشید و به من هم داد و فرمود: ای محمد! بنوش، آب خنک و گوارایی است.(15)
پی نوشتها:
1. بحارالانوار، ج 49، ص 101.
2. همان، ص 102.
3. همان، ص 101.
4. همان، ص 90.
5. همان، ج 89، ص 204.
6. همان، ج 49، ص 94.
7. عیون اخبارالرضا، ج 2، ص 184.
8. مناقب، ابن شهرآشوب، ج 4، ص 325.
9. بحارالانوار، ج 49، ص 102.
10. همان، ص 106.
11. مسند الرضا، ج 1، ص 46.
12. همان، ص 47.
13. مناقب، ج 4، ص 362.
14. عیون اخبار الرضا، ج 2، ص 159؛ مسند الرضا، ج 1، ص 84.
15. بحارالانوار، ج 49، ص 31.
موضوعات مرتبط: منبر ووعظ
برچسبها: اخلاق، امام رضا (علیه السلام)
نقش فرهنگ سياسي شيعه در انقلاب اسلامي
مقدّمه
انقلاب اسلامي ايران مهم ترين جنبش اسلامي معاصر است كه نماد و مظهر اسلام گرايي در عصر حاضر به شمار مي آيد. اين انقلاب حركتي بود كه به جهت ويژگيهاي خاص و منحصر به فرد خود، شگفتي همه انديشمندان غربي و شرقي را برانگيخت و به تعبيري، وجدانهاي غربي را در دو بعد دولتي و مردمي تكان داد[1] و به صورت معمايي براي تحليلگران سياسي و اجتماعي جلوه گر شد. آنچه اين معما را پيچيده تر كرد، شخصيت امام خميني(قدس سره)بود كه نقش اساسي در پيروزي انقلاب و تشكيل حكومت ايفا كرد[2] و اساساً پايه ريزي جمهوري اسلامي، حاصل تلاش شخصيتي چون امام خميني(قدس سره)بوده است.[3]
انديشمندان غربي تصور نمي كردند كه از يك نهاد علمي ـ سنّتي، كه به گمان آنها يكي از نهادهاي جمود و فرو رفتن در فضاهاي علمي و روحي است، مردي بيرون بيايد كه انقلابي بزرگ را رهبري كند، دولتي هماهنگ با زمانه تأسيس كند و غرب را نه تنها محكوم سازد، بلكه با آن از موضعي سخن گويد كه رسالتي جهاني را براي همگان به ارمغان آورد. هم اينك نيز پس ازسال ها، رسانههاي غرب گاه از امام به عنوان كسي كه جهان را تكان داد و گاه كسي كه مسير تاريخ را تغيير داد، نام مي برند. انقلاب او را در كنار انقلابهاي كبير فرانسه و روسيه ـ سه جنبش مهم سياسي عصر حاضر كه روشهاي سياسي را دگرگون ساخت و ويژگيهاي فرهنگي اين دوران را رنگي ديگر بخشيد ـ مي دانند.[4]
موضوعات مرتبط: شیعه شناسی
برچسبها: شیعه شناسی
ضرورت تشكيل حكومت اسلامي
آيا تشكيل حكومت يك ضرورت اجتماعي است كه هرگز بي نياز از آن نيستيم، يا اين كه حكومت مولود شرايط ويژه اي است و چون آن شرايط تغيير بكند از حكومت بي نياز مي شويم؟
جامعه شناسان مي گويند تشكيل دولت و حكومت در همه شرايط، يك ضرورت اجتماعي است و نمي توان بي نياز از آن بود و نياز به تشكيل حكومت از مسائل جديد حيات اجتماعي انسان نيست، اين ضرورت مربوط به تمامي دوران هاي گذشتة زندگي مدني و اجتماعي بشر بوده است. از نظر افلاطون «ارتقاي به سطح والاي زندگي فرد، بدون دولت امكان پذير نيست و ارسطو اين حقيقت را از مظاهر طبيعي حيات بشري شمرد و مي گويد: «دولت از مقتضيات طبع بشري است؛ زيرا انسان بالطبع موجود اجتماعي است و كسي كه قائل به عدم لزوم دولت است، روابط طبيعي را ويران مي كند و خود يا انساني وحشي است يا از حقيقت انسانيت خبر ندارد» .
موضوعات مرتبط: شیعه شناسی
برچسبها: شیعه شناسی
كلام سياسي شيعه
يكي از حوزه هاي انديشه سياسي اسلام, «كلام سياسي» است. اين حوزه همانند فقه سياسي, از جمله عرصه هاي تفكر سياسي مسلمانان مي باشد كه در درون خود تمدن اسلامي, شكل گرفته و رشد نموده است. علم كلام علمي است با ويژگي هاي كاملاً اسلامي و متعلق به همه مسلمانان. از اين رو, «كلام سياسي» نيز يكي از عرصه هاي تفكر سياسي اسلامي است كه به سنت اسلامي تعلق دارد. مي توان براي كلام سياسي, همتاياني در تفكر غرب يافت كه از آن به «الهيات سياسي»[1] تعبير مي كنند. البته آن چه در غرب به عنوان الهيات مي شناسيم, از كلام اسلامي متمايز است و بر اين اساس, آن ها همسان نيستند. كلام سياسي به بيان آراء و انديشه هاي كلامي مسلمانان در باب سياست و زندگي اجتماعي مي پردازد. در اين نوشتار, برآنيم تا با تبيين اجمالي رهيافت كلام سياسي در انديشه سياسي اسلام, به بررسي كلي ديدگاه هاي كلام سياسي شيعي بپردازيم.[2]
موضوعات مرتبط: شیعه شناسی
برچسبها: شیعه شناسی
علل خشم در نوجوانان
پرخاشگری با خشم تفاوت دارد. پرخاشگری یک نوع هیجان است
نوجوانی دوره خاصی از زندگی است. فرد بسیاری از موارد را برای نخستین بار تجربه میکند و بیشتر اوقات هیجانزده است. گاهی این هیجان را به شکلهای مختلفی مانند خشم و عصبانیت تجربه میکند. رفتار نوجوان برای والدین هم تازگی دارد و واقعا در بسیاری از موارد مادر و پدرها نمیدانند چگونه میتوانند با آن برخورد کنند، کنار بیابند و در مجموع رفتار درستی در مقابل فرزند خود داشته باشند.
موضوعات مرتبط: روانشناسی وفرآن
برچسبها: روانشناسی وفرآن
علل جیغ زدن کودک نوپا و روش صحیح برخورد با آن
جیغ زدن کودک نوپا
خیلی از پدر و مادر ها از رفتارهای جیغ زدن و قشقرق کردن کودک خردسال خود کلافه و خسته می شوند. رفتار های جیغ زدن کودکان نوپا گاه و بی گاه به دلایل مختلف طبیعی و معمولا گذراست. اما گاهی جیغ زدن کودکان نوپا به حدی زیاد می شود که کنترل آن برای خانواده مشکل می گردد. جالب است بدانید رابطه شما و نوع برخورد شما تا حد زیادی می تواند این رفتار کودکتان را کنترل کند. ممکن است نشانه هایی از بیش فعالی در کودکتان ببینید. اما بهتر است برای تشخیص به یک متخصص و مشاور کودک مراجعه نمایید.
موضوعات مرتبط: روانشناسی وفرآن
برچسبها: روانشناسی وفرآن
با کدام ساز برای آموزش موسیقی به کودکان شروع کنیم؟
نواختن ساز توسط کودکان با استفاده از انواع دستگاه های موسیقی علاوه بر این که سبب سرگرمی و توانمند ساختن کودک در نواختن انواع ساز است، با یادگیری سازی همچون گیتار، باعث بالا رفتن میزان IQ و توانمندی ذهن کودک نیز می شود. که این ادعا، سال ۲۰۰۴ در تحقیقات انجام گرفته در دانشگاه تورنتو به اثبات رسیده است. به همین منظور در ادامه این بخش با نحوه آموزش موسیقی به کودکان و ساز مناسب برای شروع ساز زدن کودک آشنا می شوید.
موضوعات مرتبط: روانشناسی وفرآن
برچسبها: روانشناسی وفرآن
مهدویت در قرآن – قسمت ۴۷ – آیه ۳ سوره توبه
وَ أَذَنٌ مِّنَ اللَّهِ وَ رَسولِهِ إِلی النَّاسِ یَوْمَ الحَْجّ الأَکبرِ أَنَّ اللَّهَ بَرِیءٌ مِّنَ الْمُشرِکِینَ وَ رَسولُهُفَإِن تُبْتُمْ فَهُوَ خَیرٌ لَّکمْوَ إِن تَوَلَّیْتُمْ فَاعْلَمُوا أَنَّکُمْ غَیرُ مُعْجِزِی اللَّهِوَ بَشرِ الَّذِینَ کَفَرُوا بِعَذَابٍ أَلِیمٍ(۳)
ترجمه آیات
(و این آیات ) اعلامی است از خدا و پیغمبرش به مردم در روز حج اکبر که خداوند و رسولش بیزار است از مشرکین ، حال اگر توبه کردید که توبه برایتان بهتر است ، و اما اگر سر پیچیدید ، پس بدانید که شما ناتوان کننده خدا نیستید ، و تو ( ای محمد ) کسانی را که کفر ورزند به عذاب دردناکی بشارت ده ( ۳) .
موضوعات مرتبط: مهدویت (عج)
برچسبها: 34 توبه، آیه 3 ،آیه 3 توبه ،اطیب البیان فی تفسیر القرآن ،امام زمان، انتظار ،انتظار فرج ،تفسیر، تفسیر روان جاوید