تا کجا باید سختی‌های زندگی را تحمل کرد؟
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6127
بازدید دیروز : 5587
بازدید هفته : 11714
بازدید ماه : 555256
بازدید کل : 12239428
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : یک شنبه 25 / 5 / 1399

در یک نظرسنجی از طیف وسیعی از بانوان متأهل خواسته شد تا تجربه خود را در رابطه با این سؤال مطرح کنند که: آیا باوجود همه سختی‌های زندگی مشترک بازهم باید تحمل کرد و به زندگی ادامه داد؟ تا چه زمانی باید تحمل کرد؟

"سارینا: بله بایدتحمل کرد. بایدگذشت کرد. توهمه زندگیهامشکل هست هیچ‌کسی بدون مشکل زندگی نمی‌کنه. باید برای زندگی جنگید اگه قرارباشه باهرمشکلی حالا خیانت باشه یاهرچیزدیگه ای ول کنی بری یعنی بازنده‌ای یعنی اعتمادبه‌نفس نداری بایدتوزندگی در همه شرایط محکم بود.

مهسا: آستانه تحمل آدم‌ها باهم دیگه فرق میکنه؛ به نظر من آدم تا وقتی‌که طرفش را دوست داره و تا وقتی‌که میدونه اون آقا میتونه جزئی از وجودش باشه باید صبور باشه و سختی‌ها را به جون بخره. من اوایل ازدواج با کوچک‌ترین مشکلی تصمیم به طلاق می‌گرفتم اما یک روز شوهرم گفت هر تصمیمی بگیری من موافقم؛منم خوب فکر کردم که بدون شوهرم نمی تونم زندگی کنم شوهرم رو واقعاً دوست دارم و کم‌کم صبور و صبورتر شدم و مشکلاتم بیشتر و بیشتر اما الآن خیلی راحت تحمل می‌کنم...

زینب: تو هر زندگی سختی هست حالا بعضی‌ها کمتر و بعضی‌ها بیشتر و اینکه چقد باید سختیارو تحمل کرد و تا کجا بستگی به قدرت تحمل فرد داره و اینکه تو چه شرایط و تو چه محیطی بزرگ ‌شده و علاوه بر اینا باید با توجه به اخلاق و رفتار طرف مقابل این میزان تحمل و مدارا سنجیده بشه. برای بعضیا هرچقدر بیشتر صبر کنی تلاشی واسه بهبود اوضاع نمیکنن و اینو وظیفه تلقی میکنن.در مقابل بعضیا هم هستن که کاملاً درک میکنن که بخاطرشون حاضری هر کاری بکنی و قدردان هستن."

تبیان به کمک حجت‌الاسلام علی سرلک مشاور ازدواج و خانواده و حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری به بررسی این پرسش پرداخته است:

دریافت ویدئو

حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری در رابطه باتحمل سختی‌های زندگی مشترک می‌گوید: «آیا یک مادر باردار باوجود سختی‌های دوران بارداری، سختی‌ها را تحمل می‌کند یا سریع بچه را سقط می‌کند؟! مسلماً تحمل می‌کند زیرا هدف از تحمل این سختی‌ها،تولد نوزادی است که برای او ارزشمندتر از آن مشقت‌ها است لذا ما هم باید برای زندگی مشترک یک هدف معین تعیین کنیم که شیرینی آن حتی از دیدن یک نوزاد هم برای زن و شوهر بیشتر باشد.

زن و شوهر باید در مسیر بندگی خدا تمام سختی‌ها را تحمل ‌کنند. خداوند درآیات بسیاری ازجمله  آیه200 سوره آل‌عمران دعوت به صبر می‌کند و می‌فرماید : «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا.» ای کسانی که ایمان آورده‌اید در برابر مشکلات استقامت کنید.»

ماندگاری ادامه می‌دهد: «نوع نگاه به زندگی اهمیت دارد؛ چنانچه حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) نگاهشان به زندگی نه هوسرانی بود، نه خوردوخوراک و خواب، و نه شهرت و ثروت بلکه نگاهشان بندگی خدا بود  که این اطاعت باعث شد تا حضرت زهرا(س) سختی درودیوار و کتک خوردن در کوچه را تحمل کند چراکه هدف رسیدن به درجه بالا بود؛ متأسفانه امروزه هدف‌های کوچک، تحمل‌ها را پایین آورده است لذا با بالا بردن هدف‌ها، سختی‌ها شیرین می‌شود.»

حجت‌الاسلام‌ علی سرلک هم دراین زمینه می‌گوید: «خداوند در آیه 4 سوره بلد می‌فرماید: «َلقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فی کَبَدٍ» انسان در رنج آفریده شده است و این رنج لازمه حرکت و گنج شکوفایی استعداد است. اگر کسی گمان کند که دنیا جایی است که نباید هیچ رنجی را تحمل کند، ناخواسته خودش را در سختی‌های بزرگ‌تر و ویرانگرتری وارده کرده است لذا دنیا صحنه جنگیدن است اما ما باید کوشش کنیم که اولاً خودمان با ندانم کاری، سختی‌ها را زیاد نکنیم دوما یاد بگیریم که با رنج‌ها چگونه کنار بیاییم.هیچ زندگی مشترکی بدون مشکل نیست اما مهم این است که بتوانیم این سختی‌ها را بامهارت از سر راه برداریم.»

چگونه چشممان را بر روی بدی‌های همسرمان ببندیم؟

چشم‌پوشی کردن بر روی برخی از اشتباهات همسر مثل خیانت، اعتیاد، کتک زدن و.. بسیار سخت است اما همسران زیادی هستند که با این مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند و به زندگی خود ادامه می‌دهند و در مقابل عده‌ای با کوچک‌ترین مشکلی تحمل خود را از دست می‌دهند و طلاق را راه رسیدن به آرامش می‌دانند اما آیا هراشتباهی از جانب همسر قابل بخشش است؟

حجت الاسلام سرلک می‌گوید: «اشکالات و اشتباهاتی که طرف مقابلمان نسبت به آن آگاهی پیداکرده و بنای تصحیح و درستی شرایط را دارد، قابل‌بخشش است اگرچه این بخشش خیلی سخت است اما فضای زندگی، فضای برطرف کردن اشتباهات یکدیگر است؛ دو نفر که ازدواج می‌کنند باید با کمک هم به کمالات برسند و اشتباهات همدیگر را برطرف کنند مثلاً آیا باید بخاطراعتیاد همسر،طلاق گرفت یا پای او ماند و به او کمک کرد تا اعتیادش را کنار بگذارد؟! جدا شدن تنها آتش طلاق را به اعتیاد اضافه می‌کند لذا زن و شوهر باید به درد روزهای سختی هم بخورند.»

حجت‌الاسلام ماندگاری در رابطه با چشم‌پوشی بر انحرافات و خطاهای همسر می‌گوید: «اگر همسرتان در مسیر انحراف اخلاقی، عقیدتی، اقتصادی قرار گرفت، شما نقش طبیب را پیدا می‌کنید.
پیغمبر خدا در سفری که حضرت علی (ع) می‌خواستند برای تبلیغ دین به یمن بروند به ایشان فرمودند: علی جان! اگر شما موفق شوی یک نفر را هدایت کنی، از یک منظومه شمسی ارزشش برایت بالاتر است لذا ما همسرانی را می‌بینیم که پای سختی‌ها و مشکلات همسرشان ایستاده‌اند نه به خاطر آنکه چاره دیگری ندارند بلکه آنها امید به اصلاح همسرشان دارند؛ اگر دکتری از درمان بیماری ناامید شود، او را مرخص می‌کند، زن یا شوهری هم که از هدایت همسر خود ناامید شود و بداند که انحرافات اخلاقی و رفتاری قابل علاج نیست، خداوند راه طلاق را گذاشته است.»

ماندگاری در رابطه با رشد زن وشوهر و درمان انحرافات می گوید: «زن و شوهر یا هر دو خوب هستند و فشارهای بیرونی مثل دخالت خانواده‌ها را تحمل می‌کنند؛همان‌گونه که حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) سختی‌هایی که از بیرون به آن‌ها وارد می‌شد، تحمل کردند و به رشد دست یافتند یا فشارهایی  که از طرف همدیگر وارد می‌شود را تحمل می‌کنند بخاطر اینکه می خواهند یکدیگر را درمان کنند که این هم هدف الهی است اما اگر فردی فشارها و مشقت‌ها را نه برای رشد و نه برای درمان بلکه برای شهوت و ریاست تحمل می کند، در این صورت تحمل سختی‌ها هیچ ارزشی ندارد و باید به این رابطه پایان داد.»


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: ازدواج
برچسب‌ها: ازدواج
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی