۸ دلیل آرایش کردن نوجوان | روانشناسی نوجوان و بلوغ
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1156
بازدید دیروز : 5587
بازدید هفته : 6743
بازدید ماه : 550285
بازدید کل : 12234457
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 13 / 7 / 1399
8 دلیل آرایش کردن نوجوان

۸ دلیل آرایش کردن نوجوان | روانشناسی نوجوان و بلوغ

علاقه برای استفاده از لوازم آرایشی توسط کودکان به ویژه دختران زیر هفت سال از جمله نگرانی خانواده هاست؛ دغدغه اصلی زمانی بوجود می آید که والدین نمی دانند در مقابل این خواسته و کنجکاوی کودکان چه پاسخی باید داد و چگونه باید با آنها برخورد کرد.

«سالکا بوچر و سانجیو آدیهتی، یک زوج جوان اهل سوئیس که بعد از یک هفته انتظار در ترکیه موفق به دریافت ویزای ورود به ایران شده اند، برای اولین بار است که به ایران سفر کرده اند. «سانجیو» که از مدل مو و آرایش صورت دختران ایرانی تعجب کرده است می گوید: من و سالکا وقتی می دیدیم سر دختران از زیر روسری پف کرده است، احتمال می دادیم که زنان ایرانی حتما موهای بلندی دارند و آن را به زور زیر شال یا روسریشان جا داده اند، اما بعد ها متوجه شدیم که کلیپس موهای آنهاست که به این شکل درآمده است. البته آن ها زیاد هم آرایش می کنند.»
در گذشته آرایش کردنمرزهایی داشت؛ هم مرز سنی و هم مرز موقعیتی. آرایش های تند و غلیظ جایی در کوچه و بازار و محل کار و تحصیل نداشتند. اما امروزه سن آرایش کردن پایین آمده و مرزهای موقعیتی هم جابه جا شده اند و متاسفانه شاهد آرایش های غلیظ از سوی دختران نوجوان در کوچه و خیابان هستیم. امروزه اگر والدی باشیم كه دختری در آستانه بلوغ در خانه داریم، مُدام نگرانیم و دلمان نمی خواهد او هم به یكی از دختران آرایش كرده خیابان تبدیل شود. یكی از دلایل این حجم از مشغولیت به ظاهر، تغییراتی است كه در سن نوجوانی در ظاهر فرد رخ می دهد. آنها ساعت ها جلوی آینه خود را تماشا می كنند. اغلب از ظاهر خود ناراضی اند و به دنبال معیارهای زیبایی و راه های دستیابی به آنها هستند و در مورد وزن، ظاهر، رنگ پوست و اعضای صورتشان دچار حساسیت اند. به همین دلیل به سمت آرایش كردن كه یكی از راههای آسان برای رسیدن به معیارهای زیبایی است، قدم برمی دارند. اگر دلایل را بشناسیم، راهكارها زودتر خودشان را نشانمان می دهند و قبل از وقوع واقعه، می توانیم پیشگیری كنیم.

۱.مرا ببینید

تحقیر و تنبیه و محرومیت آخرین راهكار نیست، اگر نوجوانی دارید كه به دنبال آرایش كردن است، بهتر است از تنبیه و تحقیر استفاده نكنید چون احتمالا نتیجه عكس می دهد

نوجوان دوست دارد دیده شود و قضاوت خوب دیگران را جلب كند. پس نخستین چیزی كه به ذهنش می رسد این است كه «اگر زیبا باشم، هویت فردی جدید كسب كرده و شخصیتی چشمگیر خواهم داشت». گمان می كند با ظاهری به زعم خودش آراسته می تواند روی دیگران تأثیر مثبت داشته باشد و تصویری جذاب از خود در ذهن دیگران بسازد و هویتی آرمانی كسب كند. دیده شدن یكی از اولویت های مهم دوره نوجوانی است. اگر صاحب كودكی هستید كه هنوز تا نوجوانی اش زمان باقی است بهتر است از همین حالا سعی كنید اعتماد به نفس او را تقویت كنید و كاری نكنید كه نوجوانتان گمان كند تمام شخصیت اش به ظاهرش وابسته است.

۲.آنچه هستم را دوست ندارم

برخی دختران نوجوان از آرایش كردن به عنوان پوششی برای پنهان كردن هویت واقعی خود استفاده می كنند. آنها از آنچه هستند احساس رضایت و شادمانی نمی كنند. نتیجه یك پژوهش نشان می دهد درصد زیادی از زنان ایرانی از ظاهر خود ناراضی اند و به دنبال راهی برای جبران آن هستند. قبل از آنكه بخواهید در مورد آرایش كردن و نكردن دختر نوجوانتان نگران شوید و اقدامی بكنید، بهتر است دستی به سروگوش افكار و معیارهای زیبایی كه خودتان در ذهن دارید، بكشید.

۳.تلافی می كنم

آنقدر مستبد بوده اید و رفتاری سختگیرانه داشته اید كه فرزندتان با ترس و لرز نظرات و دغدغه هایش را با شما درمیان گذاشته یا قید بحث و گفت وگو و ابراز مخالفت با شما را زده و همیشه مثل برده ای سر به زیر به حرفتان گوش داده است؟ باید بگوییم كه این احساس برد و پیروزی تا زمان نوجوانی فرزندتان بیشتر دوام نخواهد داشت. او بالاخره راهی برای ابراز مخالفت و رساندن صدای اعتراضش به شما پیدا خواهد كرد. مثلا اگر از دختران آرایش كرده به روش های غیراصولی و نابجا انتقاد كرده اید به آرایش رو می آورند.

۴.همدلی می كنم

راهش مشخص است؛ با نوجوانتان دوست باشید، خانه را به پادگان نظامی تبدیل نكنید و فرزندتان را همانند برده ای بله، چشم گو بار نیاورید. در عوض با او راحت صحبت كنید. دوست باشید و از سلایق و علایقش سر درآورید. احساس همدلی اش را برانگیزید و سعی كنید خودتان را جای او بگذارید.

۵. قهرمان من تویی

قهرمان سازی و الگویابی از خصوصیات نوجوانی است. كافی است سری به صفحات طرفداران بازیگران و خواننده ها و ورزشكاران بزنید، با نگاه ساده و دقت سطحی هم می توانید ببینید كه حدود سنی اغلب آنها حدود ۱۲ تا ۱۹ سال است؛ یعنی دوره نوجوانی. نوجوان همه تلاشش را می كند تا خودش را به قهرمان و الگویش یا چیزی كه او می پسندد شبیه كند.

۶.همرنگ جماعت می شوم

فشار اجتماع كه شامل دوستان، همكلاسی ها و خانواده است، تأثیر بسزایی در نوع برخورد نوجوان با ظاهرش دارد. نوجوانی كه از سوی دوستان و خانواده اش به خاطر ظاهر ساده و بی نقش و نگار، تحقیر و تمسخر شود، محتمل است كه خیلی زود به سمت عمل جراحی زیبایی و آرایش كردن گام بردارد.

۷.اجتماع قابل اطمینان

برخی دختران نوجوان از آرایش كردن به عنوان پوششی برای پنهان كردن هویت واقعی خود استفاده می كنند. آنها از آنچه هستند احساس رضایت و شادمانی نمی كنند

بر رفت وآمدهای خودتان با افراد و دوستان خانوادگی حساس باشید و آنهایی را انتخاب كنید كه می دانید آرایش كردن و ظاهرپرستی برای شان در اولویت ارزش ها نیست.افرادی كه در خانواده و اجتماع مذهبی زندگی و رفت وآمد می كنند، ارزش هایشان هم متفاوت است و كمتر تحت فشار اجتماع به سمت آرایش كردن و آراستن غیرطبیعی متمایلند.

۸. مثل مادرم هستم

واضح است مادری كه مشتاق آرایش كردن است مسئله آرایش كردن دخترش نه برایش امری غیرمعمول است و نه مسئله ای قابل اعتنا بلكه امری طبیعی به شمار می آید، پس قطعا دختری خواهد داشت كه از ابتدا بیش از باطن، مشغول ظاهر و آرایش آن است. یادتان باشد دختران نوجوان از مادرانشان الگوبرداری می كنند.

كلید حل مشکل چیست؟

نوجوان باید با واقعیات آشنا شود تا فریب تبلیغات و تصاویر غیرواقعی و اغراق آمیز رسانه ها را نخورد. به او توضیح دهید كه بسیاری از این تصاویری كه می بیند به لطف نرم افزارهای گرافیكی مانند فتوشاپ به این شكل درآمده اند یا آن اندام هایی كه در میان عروسك های اغلب ساخت غرب می بیند، غیراستاندارد و غیرواقعی است. او را با واقعیت جوامع مختلف آشنا كنید.
*او را در آغوش بكشید؛ دختر نوجوانتان را در آغوش بگیرید و از زیبایی او تعریف كنید. دست از انتقاد و سرزنش و تحقیرها بردارید. محبت و ستایش باعث می شود كه خودباوری در او تقویت شده و مقبول واقع شدن برایش یك آرزوی دست نیافتنی و عقده روانی نباشد.
*از مضرات استفاده ازلوازم آرایش  صحبت كنید؛ آرایش كردن باعث پیری زودرس در زنان می شود، خاصه آنهایی كه از نوجوانی آن را شروع كرده اند. تحقیقی درباره نحوه ساخت لوازم آرایش، مواد مصرفی آنها و تأثیری كه بر پوست و سلامت جسم دارند بكنید و نتیجه آن را با دخترتان بررسی كنید.
تحقیر و تنبیه و محرومیت آخرین راهكار نیست، اگر نوجوانی دارید كه به دنبال آرایش كردن است، بهتر است از تنبیه و تحقیر استفاده نكنید چون احتمالا نتیجه عكس می دهد، نهایتا اینكه در غیبت شما و جایی كه حضور نداشته باشید به كارش ادامه خواهد داد. بهتر است علت یابی كرده و مسئله را ریشه ای حل كنید.

جمع آوری شده توسط سایت روانشناسی خانواده بخش نوجوانی و بلوغ


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: ویژه جوانان ونوجوانان
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی