این روانشناس بیان کرد: فردی که اختلال افسردگی را تجربه میکند، در مدت زمانی بیشتر از دو هفته احساس غمگینی، تنهایی، بی انگیزگی، درماندگی و ناامیدی میکند و معمولا روابط اجتماعی خود را بسیار محدود میکند و از انجام فعالیتهایی که قبلا لذت میبرده، لذت نمیبرد و معمولا افت شدیدی در عملکرد شغلی و یا تحصیلی خود دارد.
زین الدینی ادامه داد: فرد افسرده معمولا تلاش برای پیشرفت را متوقف میکند و حمایت، عشق، محبت و توجه کافی نسبت به افراد مهم و عزیزانش را نخواهد داشت و بیشتر اوقات در حال گله و شکایت کردن است و معمولا به علت تفکر منفی که نسبت به همه موضوعات دارد اطرافیان خود را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد و آزرده خاطر میسازد.
وی اضافه کرد: چنین فردی آمادگی روحی و روانی مناسبی برای تصمیم گیری به ازدواج ندارد، لذا بهتر است در ابتدا فرد برای درمان افسردگی به روانشناس مراجعه کند و بعد از کسب آمادگیهای لازم به ازدواج اقدام کند.
این روانشناس با بیان اینکه یک باور غلط و رایج درباره فرد افسرده این است که افسردگی او با ازدواج بهبود مییابد، گفت: ازدواج یک واقعه با استرس زیاد در زندگی هر فرد است که نه تنها باعث درمان نمیشود، بلکه ممکن است بیماری فرد شدیدتر شود و حتی حالت مزمن پیدا کند و علاوه بر این سلامت روان فرد مقابل را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
وی افزود: شخصی که قصد ازدواج با یک فرد افسرده را دارد، بهتر است بداند که اولا افسردگی یک بیماری خطرناک نیست، اما خیلی مهم است که قبل از تصمیم به ازدواج حتما درمان شود، همچنین از آنجایی که افسردگی یک بیماری عودپذیر است، در صورت عدم درمان مناسب، احتمال عود مجدد بیماری افزایش مییابد.
زین الدینی خاطرنشان کرد: نحوه تفکر فرد افسرده به مسائل منفی است و بیشتر بر جنبههای منفی اتفاقات روزمره زندگی تمرکز میکند و یا اینکه هر مسئله منفی را بزرگتر از آن چیزی که هست میبیند، به همین دلیل با توجه به اینکه طبق پژوهشها سالهای اولیه زندگی سخت و پر چالش است، زوجین برای حل اختلافات و تعارضهای خود باید زمان و انرژی مناسبی را صرف کنند، پس سلامت روان هر دو نفر برای موفقیت در امر ازدواج بسیار حائز اهمیت است.
نظرات شما عزیزان: